MTB på Bornholm

MTB (Mountainbike) er en sportsgren som de sidste par år virkelig har fået mange danskere ud i det dejlige vejr, MTB er en sport som kan dyrkes af alle som kan køre på en cykel, i alle aldre. MTB er både betegnelsen for den type cykel man bruger men også betegnelsen for selve cykel turen, en MTB tur er ikke en stille tur på en lige landevej, men derimod oftest på snoede og mudrede stier.

Bornholm er perfekt til folk som elsker at køre mountainbike, med de mange forskellige stier og højde forskelle som specielt den nordlige del af Bornholm giver, er perfekt til en MTB tur.

Bornholm har årligt et MTB event kaldet Stage Race Bornholm (http://www.mtbstageracebornholm.dk/), Mountainbikeløbet er for motionister og elite MTB ryttere.

Vil man køre på officelle spor, så er der lige nu to gode spor i Almindingen. Den ene bane er 2,7 km lang og kaldes en Cross country-bane. 2,7 km er ikke meget for dem som normalt kører andre steder, men den giver gode udfordringer for alle niveauer. For dem som er til mere fart og flere tekniske udfordringer, så er downhill banen en rigtig god tur. 500 meter downhill igennem Almindingen

Dem kan du læse mere om begge baner her: http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/mountainbike/almindingen-bornholm/