Dr. Danchells hus

Dr. Danchells hus

Huset samt sidebygning er opført i 1866 af en meget afholdt distriktslæge, Dr. Poul Edward Peter Danchell, der var læge i Allinge fra 1865 til 1896. Fra gamle papirer oplyses det at der i tagetagen blev lavet en kuppel der kunne dreje rundt, det menes at være en lille udgave af et observatorium, denne del af bygningen findes dog ikke længere. Dr. Danchell var ikke en helt almindelig læge der kun ordinerede medicin i pille form, han brugte helst naturens egne helbredende urter som medicin til sine patenter og gik ind for at  sund kost og rigelig motion var vigtigt for helbredet.

Dr. Danchell var kendt for ikke at tage betaling for sine behandlinger hvis hans medicin ikke havde hjulpet patienten, han kunne endda finde på at give penge til de fattige patienter. Dr. Danchell forblev ugift, men tog flere plejebørn til sig som sine egne. Man har mulighed for at komme til at sove i Dr. Danchells hus da det nu er et pensionat. Dr, Danchell døde den 23. september 1904 og i den forbindelse kunne man i avisen læse følgende:

Han blev nærmest betegnet som en original med deraf flere anekdoter. Han boede i et besynderlig hus hvor man gik ind igennem porten og til den ene side var konsultationstuen og til den anden side var kostalden. Han havde yderst sjældent gæster og takkede nej til invitationer. Han holdt meget af musik og kunne godt finde på at stå udenfor et hus og lytte til musikken der spillede, men blev han budt indenfor sagde han nej tak. Men når der så til gengæld var koncerter i byen, så var Danchell helt sikkert og han viste sin begejstring for musikken på en meget speciel måde, han hylede som en hund.